Bergkvarabuss säljer den tyska verksamheten

 

Mot bakgrund av att Mekka Traffic valt att fokusera på den skandinaviska marknaden erbjöds nuvarande VD för Schäfer Traffic GmbH/Elite Traffic GmbH, Göran Mellström (68), som efter drygt 44 år lämnar VD-posten i koncern Mekka Traffic AB den 31 augusti 2019, att förvärva det tyska bolaget Elite Traffic GmbH samt dess moderbolag Schäfer Traffic GmbH. Då han brinner för branschen och ser potential i företaget har han tackat ja. Överlåtandet kommer att ske den 1 oktober 2019. Göran kommer fortsatt vara delägare och arbeta som styrelseordförande i Mekka Traffic AB.   ”Vår tyska verksamhet har legat mig varmt om hjärtat sedan vi tog över Schäfer Reisen 1993 och att nu, 26 år senare, få möjligheten att med fullt fokus vidareutveckla Elite känns utmanande och roligt. Extra roligt är det att ha min hustru Mia vid min sida, som redan från starten varit engagerad i företaget. Hamburg är en metropol och med entusiastiska medarbetare, en välplanerad anläggning och en modern fordonsflotta är förutsättningarna goda. Elite, som i år blir 91 år gammalt, har ett välrenommerat namn i regionen och många känner igen de blå bussarna. Jag och min familj går en ny period i livet till mötes och min förhoppning är att den ska innehålla såväl spännande uppgifter som mer tid för varandra”, säger Göran Mellström.

Information om Elite Traffic GmbH Moderbolaget, då Schäfer Reisen, förvärvades 1993. År 2004 tillkom det välrenommerade Hamburgföretaget Elite Reisen. Idag bedrivs all trafik under namnet Elite Traffic GmbH. För närvarande har företaget ungefär 160 fordon, ca. 230 anställda och en omsättning på ca. 135 MKR. För närvarande bedrivs trafik i Hamburg, Schwarzenbek och Berlin och företaget kan nog räknas till ett av de ledande i Hamburg. Elite Traffic GmbH bedriver såväl utlands- och beställningstrafik som linje- och skolskjutstrafik. Man har dessutom ett eget reseprogram. För att hålla bussarna i bästa skick har man en egen välutrustad fordonsverkstad.

Information om Mekka Traffic AB I koncern Mekka Traffic ingår bland annat Bergkvarabuss AB, Traveller Buss AB, BK Buss AB, Bussanova AB (Öresundsterminalen), reseföretagen Scandorama och Ölvemarks Holiday samt intressebolagen Busscharter.no AS (49%) och Anchersen A/S (49%). Ursprunget finns i det småländska Bergkvara, där det grundades 1975. Idag har koncernen drygt 1500 bussar, ca. 1800 årsanställda och omsätter 2,2 miljarder SEK. Mekka Traffic AB ägs till 60% av infrastrukturfonden Cube II och till 40% av Göran Mellström.

Presskontakt: Simon Sandberg, Marknadschef +46 480 42 55 47 simon.sandberg@bergkvarabuss.se