Bergkvarabuss driftsätter nybyggd depå i Trelleborg

Bergkvarabuss satsar på kollektivtrafik och beställningstrafik i Söderslättsområdet i Skåne och öppnar nu en ny toppmodern bussdepå i Trelleborg, byggd av Järletoft Bygger.

Depån kommer att ha en stark miljöprofil med tankanläggning för HVO (förnybar diesel) och fordonsgas, i samarbete med Bauer Kompressoren GmbH. Externa kunder ges möjlighet till snabbtankning av fordonsgas. Depån möjliggör också en effektivisering av kollektivtrafiken med mindre tomkörning och därmed en ytterligare minskning av trafikens miljöpåverkan.

”Vi är stolta och glada över den starka trafikutvecklingen i regionen, och det känns naturligtvis mycket bra att vi kan vara med och bidra till en minskad miljöpåverkan genom en mer effektiv kollektivtrafik” säger Johan Lundqvist, Regionchef i Skåne för Bergkvarabuss.

Totalt kommer det att finnas plats för uppställning av ca 60 st. bussar och anläggningen kommer också att innefatta en ackrediterad verkstad för tunga fordon, som även den är öppen för att ta emot externa kunder.

Depån innefattar även en luftig kontorsdel med konferensrum och en hypermodern tvätthall.

Officiell invigning av depån äger rum fredagen den 26 augusti.

Bergkvarabuss AB/ Mekka Traffic AB Bergkvarabuss är Sveriges största privatägda bussföretag med en modern fordonspark, bestående av drygt 1000 högklassiga fordon. Koncernen sysselsätter ca 1600 årsanställda. Bergkvarabuss AB ingår i Mekka Traffic-koncernen, där även Maxli Travel Group (Scandorama / Ölvemarks Holiday), Traveller Buss AB, Elite Traffic GmbH och Sohlberg Buss ingår. Företaget är delägare i det danska bussbolaget Anchersen ApS och i det norska bolaget Busscharter.no. Koncernen, inklusive intressebolag, omsätter ca 1,9 mdkr.

För ytterligare information kontakta: Johan Lundqvist, Regionchef Skåne, Bergkvarabuss johan.lundqvist@bergkvarabuss.se Tel: +46 40 53 53 16 Mobil: +46 76 76 29 888